Bölcsességek:

PostHeaderIcon Kalandpark a Maros-parton

Pár napja adták át, de máris rendkívül népszerű Makón a Maros-parti kalandpark. Kipróbáltuk a felnőttpályát, amelyet közel egy óra alatt lehet végigjárni: 3-4 méter magasságban kell például egyik fától a másikig átjutni kötélen, rudakon egyensúlyozva vagy például csiga segítségével dróton átsuhanva.

Bátorság, jó egyensúlyérzék és megfelelő védőfelszerelés kell ahhoz, hogy az ember végig tudja magát küzdeni a Maros-parti strand napokban átadott vendégcsalogató létesítményén, a nagyrészt fából és kötélből felépített kalandparkon. Megírtuk: a makói önkormányzat – felerészt pályázati, felerészt saját forrásból – 177 millió forintot szánt arra, hogy felújítsa, új elemekkel bővítse az idén tavaszig a 1970-es évek hangulatát idéző folyóparti pihenőhelyet. A munka még most is folyik, öltözőket, járdákat építenek, a napokban átadott, országos kuriózumnak számító kalandpark azonban már fogadja a vendégeket.

A létesítményt úgy alakították ki, hogy a föveny fáira szerelték fel az elemeit – ha később kiönt a folyó, ezeket le lehet szerelni, majd újra visszarakni. A kalandparknak van gyermek és felnőtt változata is. Utóbbihoz a védősisak mellett azért is kell a biztosító heveder, mert 3-4 méter magasságban kell egyik fától a másikig átjutni kötélen, rudakon egyensúlyozva vagy például csiga segítségével dróton átsuhanva. Kipróbáltuk: alaposan megizzasztja az embert, és közel egy óra kell hozzá – a földközelben lévő gyerekváltozathoz valamivel kevesebb. A kicsiknek készült pályán 19, a felnőttek pályáján 25 játékelem található. Megnyugtató, hogy mindkét helyen szakképzett felügyelők segítik a botladozókat.

A kalandparkhoz sziklamászó fal és a Maroson átívelő, 159 méteres drótkötélpálya is tartozik – ez utóbbi teszi majd igazán egyedivé a létesítményt, de ennek átadása még odébb van, a szükséges hatósági engedélyeket várhatóan augusztusban kapják meg. Ám a pálya így is népszerű. Láttuk: a strand újra megtelt élettel. Nagy Nándor, az üzemeltető Kommunális Nonprofit Kft. vezetője lapunkat úgy tájékoztatta: naponta 30–40 ember fizet be az élményre, többségük egyelőre makói vagy a városban vendégeskedő turista.

A strand továbbra is ingyenes

A kalandpark hétköznap 14–20 óra, hétvégén 10–20 óra között van nyitva. Felnőttek 1200, gyermekek 500 forintért vehetik igénybe – utóbbiak szülői felügyelet mellett. A strand egyébként ingyen látogatható, van pingpongasztal, röplabda- és négy tengópálya.

 

Szóljon hozzá!

Tartalom
A cikkhez való hozzászólás regisztráció nélkül használható
1. A felhasználók nem használhatják e hozzászólási felületeket arra, hogy olyan információkat tegyenek közzé, amelyek sértik a Magyarországon hatályos törvényeket.
2. Tilos a megalázó, kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek öncélú és sérelmes bemutatása.
3. A hozzászólás nem lehet alkalmas személyek, nemzetek, közösségek, nemzeti, etnikai, nyelvi és más kisebbségek vagy bármely többség, továbbá valamely egyház vagy vallási csoport elleni gyűlölet keltésére, nyílt vagy burkolt megsértésére, kirekesztésére.
4. Moderálásra kerülnek a bűncselekménnyel vádoló és bűncselekményre buzdító hozzászólások. Törlésre kerülnek a személyiségi jogokat sértő, illetve mások személyes adatait tartalmazó kommentek.
5. Nem jelenítjük meg a jó ízlést sértő, lejárató hozzászólásokat, a gyűlöletre uszító, rasszista és mások vallási- vagy nemzeti hovatartozását sértő véleményeket.
6. Tilos más felhasználó vagy közéleti szereplő nevével egyező, illetve azzal könnyen összetéveszthető nicket (felhasználónevet) létrehozni. Az ilyen neveket a moderátorok törlik az adatbázisból.


Biztonsági kód
Frissítés

Oldal megosztása

  • Google Bookmarks
  • Twitter
  • Windows Live
  • Facebook
  • Yahoo! Bookmarks